Зрозуміло, така кількість кислоти шкодить вашій дитині. Тим більше, в одному літрі кока-коли міститься 25 ложок цукру. Подібні навантаження можуть виявитися надмірним для підшлункової залози малюка, яка відповідає за зниження цукру в крові. Дієтологи вважають, що кока-колу необхідно виключити з дитячого меню Дієтична кока-кола не набагато краща, оскільки вона містить небезпечні цукрозамінювачі - аспартам і цикламат. Також здоров'ю дітей шкодить газована вода, в якій міститься бензоат натрію. Біологічні дослідження показують, що великі кількості цієї речовини можуть пошкодити мітохондріальну ДНК, що викликає цироз печінки, хворобу Паркінсона і різні нейродегенеративні захворювання. Картопляні чіпси теж краще вживати якомога рідше. Справа в тому, що їх виготовляють не з картоплі, а з відновленого концентрату сублімованої порошкової картоплі. Поєднання цього з великою кількістю жиру, ароматизаторів та смакових добавок серйозно шкодить шлунку дитини. Дітям не слід захоплюватися сосисками і дешевою ковбасою. У складі цих продуктів практично немає м'яса, зате міститься велика кількість жирів, соєвого білка і нітриту натрію - речовини, яка надає сосискам приємний рожевий колір. В організмі ця речовина перетворюється в нітрозаміни - потенційний канцероген. Американські дослідники виявили залежність між споживанням нітриту натрію і раком кишечника, тому, щоб зберегти здоров'я дитини, сосисками її краще не годувати. В крайньому випадку, давайте їх дітям разом з овочами, щоб перетворити утворення нітрозамінів. Якщо ви піклуєтеся про здоров'я малюка, обмежте споживання маргарину. Він являє собою суміш гідрогенізованих, рослинних і тваринних жирів. Завдяки цьому він з легкістю намазується на хліб, тому входить до складу більшості бутербродних сумішей. Однак краще вживати звичайне масло, ніж такі суміші. Причина полягає в тому, що приблизно 40% молекул жирних кислот змінюють свою геометричну структуру і перетворюються в транс-ізомери, які підвищують рівень холестерину, порушують роботу клітинних мембран і викликають розвиток судинних захворювань. У багатьох випадках найсмачніша їжа є найшкідливішою. Наприклад, улюблені дітьми чупа-чупси, різнобарвні пастилки, жувальні цукерки - це шкідливі продукти, які містять багато цукру, барвників, замінників і хімічних добавок. Майонез, приготований в домашніх умовах, серйозних протипоказань не має, на відміну від магазинного, який дуже небезпечний. Окремої згадки заслуговує алкоголь. Він не тільки погіршує засвоєння вітамінів, але і містить багато калорій. Крім того, він негативно впливає на нирки, печінку та інші органи. Алкоголь починає руйнувати організм після першого ж ковтка. Щоб стабілізувати роботу організму, слід збільшити кількість вживаних у їжу сирих овочів і фруктів. Вони покращують роботу травної системи і містять багато вітамінів. Кількість їжі теж впливає на здоров'я, тому потрібно ретельно стежити за режимом харчування, відмовляючись від їжі швидкого приготування і не переїдати. Все це допоможе вам зберегти своє здоров'я на довгі роки.
|